Rum & priser                            Vår frukost                            Konferens & möten                            Hitta hit                            Kontakta oss


...ett övergivet torp mitt i Göteborg där naturen började få övertaget. Tills vi kom cyklandes förbi en dag för snart 2 år sedan.

Såg huset, såg potentialen, såg historian... Allt började vintern 2007 och vi vart lyckliga ägare till ett hus som folk ansågs skulle rivas.

Huset var i bedrövligt skick vid övertagandet och under den tid huset stod tomt var det inbrott, kakelugnar stals, enorma vattenskador inne av vattenläckage i taket, skorstenen fallfärdig och när vi städade ut allt körde vi med skottkärror inomhus. Sorterade och tog till återvinning sådant som ej gick att använda igen. (det var vid dom tillfällena vi undrade vad vi gett oss in på)

Men mycket har hänt sedan dess och hur ser det ut idag? Den nyfikenheten får ni stilla tills ni besöker oss. Numera tjänar huset bostad åt oss, djur och grödor samt för Er övernattande gäster.

Naturen, kryp och diverse odjur är sedan länge utstädat, huset är återställt i orginalskick som det en gång såg ut 1909 då det byggdes och vi har använt gamla tekniker med klassisk touch och numera energisnål och modern diskret klimatvänlig teknik. Huset har en lång historia som odlargård och som det åter har blivit så numera odlas det grönsaker, frukt och bär av alla dess slag för hobbybehov. Kan ej bli mer närodlat än så här. Odlat och producerat på en gård mitt i staden. Vi har höns på sommarkollo hos oss som vi får våra ägg ifrån. Katten Nisse Maj ser till att möss och annat otyg håller sig utomhus utom då hon gärna ligger på latsidan på någon solig plats eller framför någon av dom många eldstäderna.
     Om Torpet Mon      |      Vårt miljöarbete      |      Bokningsvillkor      |       Facebook      |       Twitter