Rum & priser                            Vår frukost                            Konferens & möten                            Hitta hit                            Kontakta oss


Vi tycker det är viktigt att göra någonting för miljön. Det är en grundsten i företaget och vi vill visa att det inte är så besvärligt som många kanske tror.

Hela gården drivs med klimatsmarta lösningar och vi köper givetvis vindkraftproducerad el.
Varmvattnet för dusch & tvätt kommer från solpaneler på taket, vid dålig våderlek värms vattnet med biobränsle och dessutom är alla kranar utrustade med snålspolande munstycken.
Källsortering är självfallet obligatoriskt. All belysning är strömsnål lågenergi, halogen eller LED-belysning.
Alla vitvaror är dom bästa på marknaden med tanke på energiförbrukning och hållbarhet. Vi använder endast miljömärkta tvätt och städmedel.

Allt material som huset har renoverats med är tänkt ifrån miljösnälla aspekter, virket är ifrån svenska skogar, färgerna är linolje- och vattenbaserade.
Möblerna i huset är återanvända, egentillverkade eller secondhand och i sista hand inköpt nytillverkat med då med bra kvalitet som är avsett att hålla länge. Möblerna i huset är återanvända, egentillverkade, ombyggda eller reparerade "secondhand" och i sista hand inköpt nytillverkat, men då med bra kvalitet.
Frukostbruffen består av hem eller nörodlade består av antingen hemodlat och ekologiskt men även inslag av ovanliga varor från när oc fjärran.
Dom resor vi gör i företaget använder vi vår miljöbil som går på biodiesel.Gör någonting du med. Tillsammans åstadkommer vi något stort. Gör någonting du med. Tillsammans åstadkommer vi någonting stort.


     Om Torpet Mon      |      Vårt miljöarbete      |      Bokningsvillkor      |       Facebook      |       Twitter